Интервалът за реваксинация срещу коронавирус може да бъде удължен чрез използване

...
Интервалът за реваксинация срещу коронавирус може да бъде удължен чрез използване
Коментари Харесай

Русия: Назалната ваксина удължава интервалите за реваксинация

Интервалът за реваксинация против коронавирус може да бъде продължен посредством потребление на назална ваксина. Това заяви в понеделник шефът на " Института Гамалея " Александър Гинзбург, представен от ТАСС.

" Когато към този момент имаме разполагаем назална ваксина за приложимост при реваксинацията, може би това неотложно ще усили времето за реваксинация ", сподели той по телевизионния канал " Россия-24 ".

Според Гунзбург, назалната ваксина ще сътвори преграда, която покачва защитните сили на организма.

Директорът на центъра напомни, че по рекомендация на Министерството на здравеопазването е належащо хората  да се имунизират на всеки шест месеца. " Възможно е в бъдеще в действителност да преминем към реваксинация един път годишно, бих желал да се надявам на това ", добави той.

Според него, клиничните изпитвания на интраназална ваксина демонстрират, че тя може да бъде приключена в границите на 2-2,5 месеца.

" Ако всичко върви в действителност по проект, в границите на два месеца, два до два месеца и половина ще приключат тестванията на първата и втората фаза на интраназалната ваксина. И това, уповавам се, ще разреши на Министерството на здравеопазването издадете удостоверение за регистрация и преминете към всеобщата приложимост на този препарат за ваксина ", сподели той.

По-рано беше обявено, че първите доброволци не са имали нежелани реакции към имунизацията.

Припомняме, че " Гамалея " създава и назална ваксина, която ще бъде пусната на пазара до месеци, само че няма да замества " Спутник V ".

Гинзбург увери, че назалната ваксина против covid ще защищава и от Омикрон.

В същото време стана ясно, че комисия на СЗО може да дойде в Русия идващия месец за ревизия на " Спутник " V. Това е част от процедурата по утвърждението ѝ.

Русия към този момент въведе задължителна имунизация против ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР